Q&A 

Här har vi samlat våra vanligaste frågor.

Vilken tid startar programmet på fredagen?
Vi har program från kl 07.00 på fredagen den 6/9. Så vi rekommenderar att ni anländer till Camp Järvsö under torsdagskvällen.

När slutar programmet på söndagen?
Vi har program fram till kl. 12.00 söndagen den 8/9.

Behöver jag några förkunskaper för att delta?
Nej, Utefest är för alla – oavsett om du redan är en erfaren utemänniska eller nyfiken på att prova på och lära dig mer. Programmet är väldigt brett, även de mest erfarna är nybörjare på något!

Är barn välkomna på Utefest?
Vi kommer inte att ha några speciella barnaktiviteter eller barnpriser under Utefest, men det går bra att köpa Utepass till äldre barn som vill delta tillsammans med en vuxen. Tidigare år har en handfull äldre barn varit med i vuxet sällskap.

Kan jag resa till Utefest med tåg?
Ja, vi uppmuntrar till att välja tåget! Vi hämtar upp vid Järvsö station och tar er med buss till Camp Järvsö, det är cirka 10 minuters resa.

Är hundar välkomna till Utefest?
Hundar är välkomna i ungefär hälften av rummen på Camp Järvsö, hundar får vara med i delar av restaurangen och såklart på altanen, samt på alla utomhusområden. Hunden måste vara kopplad inom festivalområdet. 

Finns parkeringsplats om jag tar bilen?
Ja, det finns kostnadsfri parkering på Camp Järvsö. Egen bil kommer dock inte att behövas under Utefest, då vi bussar grupper till exempelvis stigcykling och paddling som ligger några kilometer bort.

När kan jag köpa Utepass?
Det kan du göra redan nu, här på hemsidan! Ju tidigare du köper ditt Utepass desto större chans har du att vinna fina priser från våra partners, som vi lottar ut varje månad fram till Utefest. Har du köpt ett Utepass är du automatiskt med i alla våra utlottningar.

Vad ingår i Utepasset?
Alla våra aktiviteter ingår i Utepasset – allt från guidad vandring, paddling och stigcykling till olika workshops och föreläsningar. Det som tillkommer är kostnad för boende och mat, som finns i olika prisklasser.

Hur ser programmet ut?
Många aktiviteter och nyckelpersoner är redan klara, vilket du kan läsa om här på hemsidan. Vi kommer att presentera det kompletta programmet, med tidschema för varje dag, under juni månad.

Hur bokar jag mina aktiviteter?
I mitten på augusti öppnar vi upp för att boka aktiviteter för alla som köpt ett Utepass. Detta meddelas här på hemsidan och via mejl. Många aktiviteter under Utefest är öppna för alla, men de som rymmer ett begränsat antal deltagare behöver förbokas. Vi släpper 80 procent av dessa platser i juni och resterande 20 procent strax innan Utefest drar igång.

Hur ska jag hinna med alla aktiviteter?
Programmet är ett riktigt matigt smörgåsbord – tanken är inte att du ska hinna med allt, utan välja de aktiviteter du allra helt vill göra under Utefest. I våra utvärderingar från tidigare år vittnar många deltagare om att de också uppskattade att ”bara vara” i basecamp, uppleva gemenskapen och ha gott om tid för måltider mellan aktiviteterna. Var det något som lockade men inte hanns med? Det är en god anledning att komma tillbaka nästa år.

Vad ska jag ha på mig?!
De flesta brukar ha någon sorts sport- eller friluftskläder på sig, och skor för vandring eller löpning. En varm jacka är skön till lägerhänget om kvällarna – och glöm inte badkläder om du vill ta ett dopp i Kalvsjön. En regnjacka är också bra, som försäkring. Den som vill tar med egen yogamatta.

Kommer det att finnas friluftsutrustning till försäljning?
I
Utemagasinets tentipi kommer vi att sälja snygga kepsar och muggar, men räkna inte med så mycket mer än så. Däremot kommer en rad ledande friluftsvarumärken att finnas på plats och visa upp och berätta om sina nya kollektioner, samt dela med sig av sina kunskaper under workshops och andra aktiviteter.

Kommer jag kunna köpa mat på plats?
Ja, Camp Järvsö ser till att det finns bra mat av olika slag och prisklasser att köpa under Utefest. Den som vill kommer att kunna förboka måltider för hela eventet till paketpris. Det går också bra att laga egen mat vid iordningställda eldstäder eller på eget utekök.

Hur ställer ni er till alkohol och cigaretter?
Alkoholhaltiga drycker kommer att finnas till försäljning i Utebaren samt i restaurangen på Camp Järvsö. Rökning sker endast på anvisad plats (och alla slags otillåtna droger är givetvis förbjudna på Utefest).

Hur bor jag på Utefest?
På Camp Järvsö finns boende av alla slag – hotellrum, ställplatser för husbil, glampingtält och tältplatser för eget tält. Boende bokas här.