VÄLKOMMEN PÅ UTEFEST!

Vad kul att du är nyfiken på Utefest, Sveriges ledande friluftsfestival! Vi på Utemagasinet är taggade till tänderna inför vår stora nystart i natursköna Järvsö 6–8 september 2024, och vi hoppas vi får träffa dig där. Programmet är fullmatat med allt från workshops, clinics, guidade turer och föreläsningar med mera.  I mitten av augusti öppnar vi bokningen av enskilda aktiviteter. Men mitt tips är att du bokar ditt Utepass här på hemsidan redan idag, så har du chansen att vinna riktigt fin friluftsutrustning från våra partners i våra utlottningar ända fram till Utefest.

Vad är då Utefest? Vi brukar beskriva det som en mötesplats i verkligheten för alla som älskar friluftsliv eller är nyfikna på att prova. Under en långhelg hänger vi tillsammans på mysiga Camp Järvsö, där vi dukar upp ett smörgåsbord av guidade turer, workshops, föreläsningar och annat kul. Ditt Utepass ger dig tillgång till alla programpunkter, och du bestämmer själv vilka du vill vara med på. Vad sägs om paddling på Ljusnan, matlagning över eld, fotokurs för äventyrliga mobilfotografer, stigcykling på berget i byn, bushcraft, skogsbad, vilda drinkar, upplevelselöpning, inspirerande föreläsningar och svampkurs – till exempel?

När det mörknar tänder vi lägereldarna, småpratar om dagens friluftsliv, välkomnar kvällens liveartist, öppnar Utebaren och dansar senare loss med vår DJ. När ögonlocken börjar dippa smyger vissa iväg till tältsängen och kryper ner i sin sovsäck, medan andra föredrar bäddad hotellsäng, glampingtält eller egen husbil. På Camp Järvsö finns alla möjligheter – du bokar boende separat via länken här

Hoppas vi ses!

Marie Kjellnäs
chefredaktör, Utemagasinet