Vad är Utefest?

Utefest är en mötesplats för både nybörjare och elit. På festivalen blandar vi föreläsningar med aktiviteter med inriktning på friluftsliv. Dagarna fylls med klättring, paddling, trailrunning, yoga, fotokurser och mycket mer. På kvällarna tittar vi på bilder och lyssnar till Sveriges främsta äventyrare, vi lyssnar till skön musik och bara njuter av naturen tillsammans.

UTEPASS – Vad är det?

Utepasset som gäller fredag till söndag ger dig tillträde till föreläsningar, kurser, underhållning och guidade turer som erbjuds under Utefest. Du får testa utrustning och kläder från våra sponsorer. Dessutom ingår Friluftsbyns faciliteter, tältavgift från torsdag, självhushåll och dusch. Under tre dagar får du hänga med på turer, gå kurser, frottera dig med friluftslivets kändisar, lyssna på föreläsningar eller varför inte bara njuta av den vackra natur Höga Kusten har att erbjuda.

För att köpa utepass klicka här!

Vart äter jag?

Vill du äta gott och samtidigt njuta av härlig utsikt så håller FriluftsByns Toppstugacafé på toppen av Skuleberget öppet för enklare lunch och fika mellan 12.00-15.00 alla dagar. FriluftsByns egna bar serverar både frukost, lunch och middag alla dagar (se meny under Vad äter jag?)

Den omsjungna Docksta Baren ligger bara några hundra meter från området och här kan du äta frukost, lunch och middag. Här finns även en mindre butik där du kan handla mat. Självklart kan du även ta med egen mat och tillaga det över ditt friluftskök. Det kommer även finnas enklare måltider till försäljning på plats i FriluftsByn.

Hur reser jag till Höga Kusten?

Det är lätt att ta sig till UTEFEST och Höga Kusten. Flyg, tåg och buss avgår dagligen från Stockholm och orter längst Norrlandskusten. UTEFEST har centrum vid FriluftsByn som ligger strax utanför byn Docksta/Skuleberget, 4 mil söder om Örnsköldsvik. Du kan läsa mer om hur du tar dig till UTEFEST på FriluftsByns hemsida.

Resa till UTEFEST

Hur går det till?

De första deltagarna anländer till Utefest under torsdagen. Vi har program för dagsaktiviteter, turer och kurser under fredag, lördag och söndag. Kvällsarrangemang, bildvisningar och föredrag sker på fredag och lördag.

BARN
Barn upp till 8 år är gratis men barn från 9 – 15 år kan medverka på alla aktiviteter förutom havskajakpaddling som har 15-års gräns och betalar således samma pris som vuxna.

Vad äter jag?

Under UTEFEST finns det flera alternativ till att fylla på energi. Många väljer att ta med sig frukost själva eller köpa FriluftsByns egna frukostbuffé som serveras i FriluftsBaren.

FriluftsByns Toppstuga håller öppet mellan 12 – 15 för enklare lunch/fika. FriluftsBaren som ligger mitt i FriluftsByn och brukar bli en samlingspunkt serverar frukost, lunch och middag samt säljer frystorkat för egenhushåll.

Vill du handla med dig egen mat kan du besöka Dockstahallen mitt i Docksta eller ta en kort promenad till Preem som har ett helt ok sortiment.

FriluftsBarens Meny under Utefest

Fredag
Frukost 80 kr
Lunch: Spagetti & köttfärssås 100 kr
Middag: Kyckling Wok (Qournfilléer) 120 kr

Lördag
Frukost 80 kr
Lunch: Potatismos & korv 100 kr
Middag: HK Burgare 120 kr

Söndag
Frukost 80 kr
Lunch: Pytt i Panna 100 kr

Hur bor jag?

Bor gör du enklast med tält direkt på UTEFESTs festivalområde. Tältplats ingår i festivalpasset men ta med dig tio kronor för att kunna duscha i servicehuset. Du kan även bo i självhushållsstugor (med pentry och dusch/wc), campingstugor eller i Friluftsbynsbodarna.

Boende under UTEFEST