Kursledare & föreläsare 2017:

Sidan uppdateras kontinuerligt

Anna Öhlund

Anna Öhlund jobbar som fotograf, skulptör och journalist och har i flera år skrivit om sina äventyr för Utemagsinet.
Sommaren 2016 fick hon chansen att följa med på en månads seglats från Tromsø till nordvästra Svalbard. Helt utan erfarenhet av segling mönstrade hon på och fick uppleva sitt livs bästa -och värsta äventyr någonsin. På Utefest berättar Anna om detta äventyr. Hon kommer även att hålla i fotokurser.

Nicklas Blom

Nicklas Blom är en av Sveriges främsta skidfotografer men hans fotograferande spänner över betydligt mer än så. Han är flerfaldigt prisad för sina bilder för både natur och sportmotiv. Under Utefest ges även tillfälle att följa med Nicklas ut på ett kreativt fotoäventyr där du får kunskap och tips om fototeknik ute i naturen med fokus på innehåll , ljus och kreativitet.

Erik Ahlström

Skidalpinism, multisport, bergsmaraton, fjällöpning, trailrunning ja det har Erik engagerat sig i under snart 25 år. Grundare av Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC, Åre WAR, TEO, C2 City Challenge, Jämtlandstriangeln Unplugged, Sweden Sky Race 24 med flera! Men mest känd kommer Erik alltid att vara för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna gapar de legendariska orden – “Bästa svängen Hökarängen”. Lyssna på Eriks föredrag under Utefest och följ med honom ut i trailspåren!

Linda Åkerberg

Linda Åkerberg är frilansfotografen som våren 2016 lämnade det trygga livet i Stockholm och begav sig till USA för att följa sin dröm att vandra den dryga 420 mil långa vandringsleden Pacific Crest Trail.
Nu kommer hon till Utefest för att dela med sig av sin berättelse från den 175 dagar långa vandringen genom vildmarken men också för att prata om vikten av att utmana sina rädslor. Med sig har hon även sin utställning med bilder från leden där magnifika landskap blandas med porträtt av de människor hon mött under sin långa vandring.

Petra Åhl

Jiva Yoga
Petra Åhl är den hemvändande civilingenjören som lade sin chefskarriär på hyllan för att ägna sig heltid åt innovationer och yoga. Helst kör hon den oslagbara kombinationen löpning och yoga uppe på hemmafjället Dundret eller i någon av Laponias alla vackra urskogar. 2015 utbildade sig Petra till yogainstruktör och har sedan dess hållit i olika kurser och klasser. Petras yogapass är en avslappnad och skön blandning av mjuka och stärkande flöden och positioner som synkroniseras med din andning. Alla kan vara med!

Johanna Johansson

AdventShare
Johanna Johansson fick ta emot stipendiet för ”Årets Äventyr” 2016 för sin cykling genom Österuropa. Under juli och in i augusti ska hon cykla närmare 1900 km i Georgien, Armenien och Iran. Förutom att Johanna berättar om sitt cykeläventyr på Utefest ger hon även värdefulla insikter hur man planerar, förbereder och genomför mer upplevelserika strapatser.

LEILA KHAMMARI

Light My Fire
Light My Fire bjuder, tillsammans med Leila Khammari, bjuder in till två olika work-shops på temat eld och laga god mat ute. Leila Khammari är en nyfiken ingenjör som gillar att ta reda på hur saker och ting fungerar. Ett intresse som tidigt förde Leila ut i naturen där matlagning blivit en självklar aktivitet. Som hängiven paddlare packar Leila gärna ner det där lilla extra i kajaken och på Utefest delar hon med sig av sina bästa tips och trix. Det blir en smaklig aktivitet för både sinnet och gommen.

Nicklas Millegård

Nicklas har paddlat sen 90-talets början i både Sverige och Norge men även Grönland. Vintermörkret är mindre kul och han sökte därför den bästa tropiska paddlingsdestinationen via Maldiverna, Belize, Burma-Thailand, Filippinerna till Papua. Nicklas kommer föreläsa om sina kajakäventyr i världen som kantas av labyrinter av höga karstöar med fantastiska klippformationer, gömda laguner, grottor, klippmålningar, jellyfishsjöar, orörda korallrev och regnskog långt borta från turiststränderna..

Chris Thompson

British Canoe Union Level 4 Coach
Meet Chris Thompson half Scottish, half English and now a long term resident of Finland. He has been working as an outdoor education coach and teacher throughout his career. Spending time in the mountains, rivers and on the sea.

Chris will be coaching in our Kajak-Clinics with Jukka.

Jukka Linnonmaa

Sea Kayaking FInland
Möt vår certifierade kajakmästare Jukka Linnonmaa som varit instruktör sedan 1999 och har coachat kajakguider i flera länder samt gjort exkursioner i spännande miljöer med de vildaste vatten i bland annat Norge, USA och Ryssland. Jukka erhåller bl.a. British Canoe Union: 5 Star Sea/Level 3 Sea Coach, 3 Star Open Canoe. Han kommer att hålla i olika teknik-kurser vid sjön – för nybörjare som vana kajakpaddlare.

Sören kjellqvist

Melker Kayaks
Följ med äventyraren Sören Kjellkvist, Melker Kayaks och Låt Östersjön Leva på en dygnstur till Mjältön.

Under UTEFEST har alla med Utepass möjlighet att delta i en längre upplevelsepaddling till Mjältön – i världsarvet Höga Kusten – vi snackar äventyrande, strandstädning och gemensam bestigning av toppen på Sveriges högsta ö.

Ledare från

Team Nordic Trail
Häng med på härlig trailrunning med Team Nordic Trail som bedriver löpträning i skogen på över 15 orter i Sverige. Våre trailledare kommer få dig att vilja ge dig ut på stigar och uppleva löpning och natur på nya sätt.Under trailskolan går vi igenom löpteknik med fokus på trail och obanad terräng. Dessutom tränar vi specifik löpteknik för både uppför- och uförslöpning.

Johan Skullman

Fjällräven, Garmin, Hanwag, Primus
Frilufts-kungen är tillbaka! Häng med på Johan Skullmans friluftskurser som alltid lär dig det absolut mesta du behöver för att ge dig ut i det vilda. I år är ämnet bland annat naturliga navigeringslösningar.

Elle

Elles Utemat

Elle från Elles Utemat jobbar som utekock med fokus på närproducerade och ekologiska råvaror. Elle är också utbildad svampkonsulent och håller kurser i svampplockning och matlagning.

Marie Kjellnäs

Chefredaktör Utemagsinet
Träffa chefredaktören på Utemagasinet som kommer att vara på plats alla dagar under Utefest.
Kom och snacka tidning och reportage-idéer!

Kristofer Björkman

Naturkartan
Möt entreprenören Kristofer som är grundare av Outdoormap med tjänsten Naturkartan, som gör det möjligt för natur- och friluftsintressenter att enkelt skapa moderna natur- och friluftsguider för webb och mobil (app).

Pontus Agerteg

Friluftsfrämjandet
Från Friluftsfrämjandets Utbildningsteam Fjäll kommer Pontus Agerteg och bjuder på utbildande workshops inspirerade från moment ur fjälledarnormen. Pontus har mångårig erfarenhet av att utbilda fjälledare enligt Fjällsäkerhetsrådets fjälledarnorm, både inom Friluftsfrämjandet och det svenska försvaret.

Cajsa Rännar

Friluftsfrämjandet
Vilka äventyr finns runt din knut? Cajsa kan svara på vilken verksamhet du hittar hemmavid samt hur du går vidare till att ta ditt intresse till nästa nivå genom att bli ledare inom Friluftsfrämjandet.