Kursledare & föreläsare 2018

Sidan uppdateras kontinuerligt

Nicklas Blom är en av Sveriges främsta skidfotografer men hans fotograferande spänner över betydligt mer än så. Han är flerfaldigt prisad för sina bilder för både natur och sportmotiv. Under Utefest ges även tillfälle att följa med Nicklas ut på ett kreativt fotoäventyr där du får kunskap och tips om fototeknik ute i naturen med fokus på innehåll , ljus och kreativitet..
Jiva Yoga
Petra Åhl är den hemvändande civilingenjören som lade sin chefskarriär på hyllan för att ägna sig heltid åt innovationer och yoga. Helst kör hon den oslagbara kombinationen löpning och yoga uppe på hemmafjället Dundret eller i någon av Laponias alla vackra urskogar. 2015 utbildade sig Petra till yogainstruktör och har sedan dess hållit i olika kurser och klasser. Petras yogapass är en avslappnad och skön blandning av mjuka och stärkande flöden och positioner som synkroniseras med din andning. Alla kan vara med!
Häng med på härlig upplevelselöpning med Team Nordic Trail som bedriver löpträning i skogen på över 40 orter i Sverige, Finland och snart Norge. Våra ledare kommer få dig att vilja ge dig ut på stigar och uppleva löpning och natur på nya sätt.Under trailskolan går vi igenom löpteknik med fokus på trail och obanad terräng. Dessutom tränar vi specifik löpteknik för både uppför- och uförslöpning.
Fjällräven, Garmin, Hanwag, Primus
Frilufts-kungen är tillbaka! Häng med på Johan Skullmans friluftskurser som alltid lär dig det absolut mesta du behöver för att ge dig ut i det vilda. I år är ämnet bland annat naturliga navigeringslösningar.

Elle från Elles Utemat jobbar som utekock med fokus på närproducerade och ekologiska råvaror. Elle är också utbildad svampkonsulent och håller kurser i svampplockning och matlagning.

Chefredaktör Utemagsinet Träffa chefredaktören på Utemagasinet som kommer att vara på plats alla dagar under Utefest. Kom och snacka tidning och reportage-idéer!

Nordic Bushcraft
Jag har i över 10 år undervisat människor från hela världen i Bushcraft. Bushcraft för mig är att kunna klara mig av vad naturen har att ge och vara mer självförsörjande i naturen. Att med hjälp av kniv och yxa tillverka delar av min utrustning och att även skapa elden som har en central roll. Med mer kunskap i Bushcraft har Johan blivit mer av en deltagare än en betraktare i naturen.