klättring

Klättring

Klättra Europas Största Via Ferrata-anläggning med fyra leder av olika svårighetsgrader! Här har alla en möjlighet att uppleva bergsklättring under maximal säkerhet. Det krävs inga förkunskaper och du behöver inte ha en fysik utöver det vanliga.

Utomhus-yoga
Vare sig du är inbiten yogi eller aldrig testat yoga tidigare så kom och var -med och njut av skön utomhusyoga.
Morgonen startar med ett Rise and shine-pass. Du väcker kroppen med din andning, sträcker ut din kropp i långsamma, mjuka flöden och ger dig själv en kärleksfull start på dagen vid Gällstasjön.
På kvällen blir det energigivande Trail’nYoga. Välj om du vill springa upp eller så träffas vi på toppen där vi gör yoga som passar för löpare och njuter av utsikten.

Upplevelselöpning med Team Nordic Trail
Trailrunning är trendigt och tokroligt. Lär dig att nyttja terrängen på bästa sätt med experterna från Team Nordic Trail! Under Upplevelselöpningen går vi igenom löpteknik med fokus på trail och obanad terräng. Dessutom tränar vi specifik löpteknik för både uppför- och uförslöpning. Varmt välkommen – oavsett om du springer sedan innan eller ej. Alla kan vara med!

Havspaddling
Paddla genom Sveriges mest dramatiska skärgård med duktiga instruktörer från Melker Kayaks med god expertis på området som bjuder paddlare på en härlig havskajakupplevelse. TIPS! Du kan även förlänga din utefestvistelse genom att följa med på Låt Östersjön Leva-tur med Melker Kayaks som tillsammans med Världsnaturfonden WWF driver ett upplysningsprojekt om situationen med Östersjön och vad du själv kan göra för att bidra till en positiv utveckling.


Kajak Clinic   
I Gällstasjön, vackert beläget norr om den pittoreska Vibyggerå Kyrka och det majestätiska Skuleberget, erbjuder vi clinics med duktiga instruktörer som håller i allt från Nybörjarkurser, Räddningstekniker och Bättre Kajakkontroll.


Fotoäventyr
Vi bjuder in en av Sveriges främsta naturfotografer som tar er med ut i det vackra landskapet och lär er hur ni kan fånga de bästa bilderna och motiven. Fotokurserna fokuserar på innehåll , ljus och kreativitet. Du bör utrusta dig med kamera och sköna vandringskläder till kurserna.

Vandring
Vandra över kustnära berg, genom djupa skogar och längs kusten. Följ med på tematiserade vandringar ut till Skuleskogens Nationalpark med Fenix Outdoor som vid olika stationer på plats ger dig information och inspiration för en lättare och smidigare vandring. Du kan också ge dig ut själv på längre heldagsvandringar eller på kortare turer kring Skuleberget.

Svampplockning & utemat
Specialisten & charmtrollet Elle från Elles Utemat jobbar som utekock med fokus på närproducerade och ekologiska råvaror. Elle är också utbildad svampkonsulent och håller flera kurser i svampplockning och matlagning. Under Utefest tar hon med dig ut i skogen där du kommer att få lära dig mer om skogens guld.
Fjäll med Friluftsfrämjandet
Under Utefest finns fjälledare och fjälledarutbildare från Friluftsfrämjandet på plats för att dela med sig av både fjällkunskap och ledarskap. 
morakniv_200x200
Moraknivs täljskola & eldskola!
Kom och tälj med Morakniv där experter lär ut grunder i täljning och ger förslag på roliga täljprojekt eller varför inte utmana kompisen och visa era färdigheter att spänta ved och göra upp eld!
primus_web
Primus – alltid i farten & gasen!
Primus kommer så klart inbefinna sig på Utefest även detta år!
Elixir- Actionsporternas filmfestival

Elixir är en filmfestival som startades 2010 av Emil Sergel. Den fokuserar på äventyr och actionsporter och syftet är att inspirera festivalbesökarna till egna äventyr. Med inspirerande filmer från hela Sverige och halva världen hoppas han kunna erbjuda en helkväll med fokus på klättring, mtb, surf, paddling, expeditioner och annan galenskap.