klättring

Klättring

Klättra Europas Största Via Ferrata-anläggning med fyra leder av olika svårighetsgrader! Här har alla en möjlighet att uppleva bergsklättring under maximal säkerhet. Det krävs inga förkunskaper och du behöver inte ha en fysik utöver det vanliga.

Utomhusyoga

Vare sig du är inbiten yogi eller aldrig testat yoga tidigare så kom och var med och njut av skön utomhusyoga.
Morgonen startar med ett Rise and shine-pass. Du väcker kroppen med din andning, sträcker ut din kropp i långsamma, mjuka flöden och ger dig själv en kärleksfull start på dagen vid Gällstasjön.
På kvällen blir det energigivande Trail’nYoga. Välj om du vill springa upp eller så träffas vi på toppen där vi gör yoga som passar för löpare och njuter av utsikten.

Trailskola och Trailrunning med TnT

Upplevelselöpning med Team Nordic Trail

Trailrunning är trendigt och tokroligt. Lär dig att nyttja terrängen på bästa sätt med experterna från Team Nordic Trail! Under Upplevelselöpningen går vi igenom löpteknik med fokus på trail och obanad terräng. Dessutom tränar vi specifik löpteknik för både uppför- och uförslöpning. Varmt välkommen – oavsett om du springer sedan innan eller ej. Alla kan vara med!

Havspaddling

Havspaddling

Paddla genom Sveriges mest dramatiska skärgård med duktiga instruktörer från High Coast Experience med god expertis på området som bjuder paddlare på en härlig havskajakupplevelse. Eller åk på Låt Östersjön Leva-tur med Melker Kayaks som tillsammans med Världsnaturfonden WWF driver ett upplysningsprojekt om situationen med Östersjön och vad du själv kan göra för att bidra till en positiv utveckling.

Kajak Clinic

Kajak Clinic

I Gällstasjön, vackert beläget norr om den pittoreska Vibyggerå Kyrka och det majestätiska Skuleberget, erbjuder vi clinics med duktiga instruktörer som håller i allt från Nybörjarkurser, Räddningstekniker och Bättre Kajakkontroll.

foto_nicklas_blom

Fotoäventyr

Vi bjuder in en av Sveriges främsta naturfotografer som tar er med ut i det vackra landskapet och lär er hur ni kan fånga de bästa bilderna och motiven. Fotokurserna fokuserar på innehåll , ljus och kreativitet. Du bör utrusta dig med kamera och sköna vandringskläder till kurserna.

vandring

Vandring

Vandra över kustnära berg, genom djupa skogar och längs kusten. Följ med på guidade vandringar ut till Skuleskogens Nationalpark för längre heldags- och halvdagsvandringar eller ge dig ut själv på kortare turer kring Skuleberget.

Filmvisning med Banff Mountain Film Festival

Banff Mountain Film Festival

Banff Mountain Film Festival är världens största filmfestival för bergs- och äventyrsfilm. På lördagen gör de ett turméstopp på Utefest och visar inspirerande äventyrsfilmer som får er att vilja upptäcka nya platser och utmana er själva ytterligare en nivå.

light_my_fire_200x200

Matlagningskurs

Vår nya partner Light my Fire bjuder upp en friluftskock till Utefest som kommer att hålla i matlagningskurser varje dag. Här får du tips och tricks på hur du kan krydda maten och hur du smartast tillagar den när du är iväg på äventyr.

morakniv_200x200

Moraknivs täljskola & eldskola!

Kom och tälj med Morakniv där experter lär ut grunder i täljning och ger förslag på roliga täljprojekt eller varför inte utmana kompisen och visa era färdigheter att spänta ved och göra upp eld!

primus_web

Primus – alltid i farten & gasen!

Primus kommer så klart inbefinna sig på Utefest även detta år!
Förra året vann Primus en eldlåga för deras då nya vintergas. Undra vilka priset som delas ut i år! Kom och se för dig själv på Utefesten och kom och hälsa på Primus-Jocke som står för både teknisk info och underhållning!

melker_mjalton_tur_330x330

Låt Östersjön Leva – dygnstur till Mjältön!

Melker Kayaks tar er med på en exklusiv dygnstur där ni paddlar till Mjältön och i LÖL-projektets anda städar stränderna, bestiger toppen och avnjuter medhavd middag/matsäck tillsammans. Ni som vill övernattar i tält och tar er tillbaka med guiderna måndagsmorgon. Förbokning krävs!

Kajak och tillhörande paddlingsutrustning ingår i Utepasset.

Ta med middag, fika, frukost och utrustning för övernattning, vandring och matlagning.