Vad är Utefest?

Utefest är en mötesplats för både nybörjare och elit. På festivalen blandar vi föreläsningar med aktiviteter med inriktning på friluftsliv. Dagarna fylls med klättring, paddling, trailrunning, yoga, fotokurser och mycket mer. På kvällarna tittar vi på bilder och lyssnar till Sveriges främsta äventyrare, vi lyssnar till skön musik och bara njuter av naturen tillsammans.

UTEPASS – Vad är det?

Utepasset som gäller fredag till söndag ger dig tillträde till föreläsningar, kurser, underhållning och guidade turer som erbjuds under Utefest. Du får testa utrustning och kläder från våra sponsorer. Under tre dagar får du hänga med på turer, gå kurser, frottera dig med friluftslivets kändisar, lyssna på föreläsningar eller varför inte bara njuta av den vackra natur Höga Kusten har att erbjuda.

För att köpa utepass klicka här!

Hur går det till?

De första deltagarna anländer till Utefest under torsdagen. Vi har program för dagsaktiviteter, turer och kurser under fredag, lördag och söndag. Kvällsarrangemang, bildvisningar och föredrag sker på fredag och lördag.

BARN
Barn upp till 8 år är gratis men barn från 9 – 15 år kan medverka på alla aktiviteter förutom havskajakpaddling som har 15-års gräns och betalar således samma pris som vuxna.

Hur reser jag till Höga Kusten?

Det är lätt att ta sig till UTEFEST och Höga Kusten. Flyg, tåg och buss avgår dagligen från Stockholm och orter längst Norrlandskusten. UTEFEST har centrum vid FriluftsByn som ligger strax utanför byn Docksta/Skuleberget, 4 mil söder om Örnsköldsvik. Du kan läsa mer om hur du tar dig till UTEFEST på FriluftsByns hemsida.

Resa till UTEFEST

UTEFEST har SJ som resepartner och vi rekommenderar alla att resa hållbart och miljövänligt. SJ ger alla deltagare 10 % rabatt på resor till och från UTEFEST.
Boka här intill!

Res med SJ

Vi rekommenderar att du tar tåget till Utefest. Vår resepartner SJ ger 10 % på alla biljetter till och från Utefest. Boka din biljett härHur bor jag?

Bor gör du enklast med tält direkt på UTEFESTs festivalområde. FriluftByn erbjuder tältplatser med eller utan el – glöm inte att ta med tio kronor för att kunna duscha i servicehuset. Under helgen har FriluftsByn tagit fram ett specialpris om:
Tälta tre nätter tors – sön för endast 300 kr (max fyra personer i tält)
Tält med fler än fyra personer 500 kr för tre nätter.
Tält med fler än 8 personer 1000 kr för tre nätter.

Du behöver inte förboka din tältplats utan dessa fås Drop In på plats i FriluftsByns reception. Önskar du däremot tältplats med el förbokas dessa via: info@friluftsbyn.se

Du kan även bo i självhushållsstugor (med pentry och dusch/wc), campingstugor eller i Friluftsbynsbodarna. Läs mer om boendealternativ och du du bokar dessa HÄR!

Bo i mysig tältkåta med vedeldad kamin på Tentipi Camp!

På Tentipi Camp  (som ligger alldeles intill FriluftsByn) kan du hyra en tältkåta med eller utan vedeldad kamin från svenska tälttillverkaren Tentipi. Du kan också hyra en plats i delad tältkåta.
Priser och bokning hittar du HÄR

Vad äter jag?

Under UTEFEST finns det flera alternativ till att fylla på energi. Många väljer att ta med sig frukost själva eller köpa FriluftsByns egna frukostbuffé som serveras i FriluftsBaren.

FriluftsByns Toppstuga håller öppet mellan 12 – 15 för enklare lunch/fika. FriluftsBaren som ligger mitt i FriluftsByn och brukar bli en samlingspunkt serverar frukost, lunch och middag samt säljer frystorkat för egenhushåll.

Vill du handla med dig egen mat kan du besöka Dockstahallen mitt i Docksta eller ta en kort promenad till Preem som har ett helt ok sortiment.